Hagymás-baconos ágyra fektetett tejszínes csirke

 Valami különleges, ám könnyen elkészíthető ételre vágytam. Felcsaptam a Nagy Orákulumot, közismertebb nevén az internetet, majd a "csirke" és a "könnyű", valamint a "gyors" kulcsszavak segítségével rövidesen rátaláltam A Receptre, amely biztosította, hogy rövid idő alatt finomat rittyentsünk össze. Az eredeti recepthez kicsit hozzátettem ezt-azt (hagymakarikák, valamint a bacon). Íme a folyamat:

 Végy két fürjtojást... hoppá, az egy másik szakácskönyv. Szóval, végy két fej hagymát, pucold meg, szeld fel karikákra, majd ha végeztél a hadművelettel -és kilátsz a könnyfátyol mögül - vedd elő a közepes méretű tepsidet, amely aljába annyi olajat tegyél, hogy éppen csak legyen, de ne tocsogjon benne, majd egyenletesen fektesd bele a hagymát. Ezután pedig tedd rá a bacont.(Ennek látványa már önmagában is elindítja a pavlovi reflexet, hát még az illata...)
 Ha ezzel végeztél, akkor vedd elő a csirkemellet. Mosd meg és kockázd fel, majd kevés olajon, só és bors társaságában pirítsd meg kicsit. Csak annyira, hogy egyenletesen kifehéredjen, ez úgy 5 percig tart.


 Aztán ráborítjuk a hagymás-baconos ágyra és leöntjük főzőtejszínnel, végül sajtot szórunk rá.


 Majd letakarjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. 20 percig 180 fokon sütjük lefóliázva, majd levesszük a alufóliát és 5-6 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul, a sajt ráolvad. Nyamm...

 Sült krumplival tálaltam. Nagyon-nagyon finom lett! (És hamar elfogyott.)

 Ennek a receptnek az elkészítése nem kíván semmilyen különleges képességet. Mégis a hagyma és a bacon különleges ízt kölcsönöz a husinak. Bátran villoghatsz szakácstudományoddal a barátaid előtt. ;)

Hozzávalók:
400 g csirkemell hús
2 fej hagyma
5 szelet bacon
200 ml főzőtejszín 
ízlés szerint reszelt sajt
só, bors
olaj

Kezdő szakács számára bonyolultsági fok: 5/1.

Ezt a receptet szeretettel ajánlom a NIH-es volt kollégáknak, főleg az állandó tettestársamnak! Boldog névnapot! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése