Cigánypecsenye krumplival

 Ennek a receptnek az eredete a múlt ködébe vész. De mit is számít, amikor maga az étel egyszerűen elkészíthető és fenséges ízű?

 Persze meg van a maga kis titka, amitől finom lesz. Mindent a maga idejében tárok fel. Először lássuk, hogyan kell elkészíteni!

 Először a finomliszt-pirospaprika-feketebors panírt készítjük el, ebbe fogjuk beleforgatni a szalonnát, a husit és a hagymakarikákat.

 Először a szalonnát kell megsütni. Csíkokra szeljük és picit belevágunk, hogy jól átsüljön, majd megforgatjuk a paprikás lisztben és közepes lángon olajban megsütjük. A későbbiekben ezt az olajat használjuk fel a hús és a hagymakarikák kisütéséhez is. A sertés karaj/tarja husit szeletekre vágjuk, besózzuk majd alaposan kiklofoljuk, bele a paprikás-lisztbe és az olajba. 


Többször forgassuk meg, miközben sütjük, így biztosítva, hogy alaposan átsüljön. Aztán jöhetnek a hagymakarikák. Ugyancsak a paprikás lisztben beforgatjuk és olajra vele.

A húst megszórjuk frissen reszelt fokhagymával, majd rákerül a szalonna a tetejére pedig a hagymakarika, sült krumplival tálaljuk!





Hozzávalók:
800 g sertés karaj/tarja
500 g szalonna
3-4 fej vöröshagyma
liszt
pirospaprika
bors
olaj a sütéshez, nem kell sok



Kezdő szakács számára bonyolultsági fok: 5/2.


1 megjegyzés:

  1. Miért kell gügyögni? Miért nem lehet magyarul nevén nevezni a húst? Nevetséges és infantilis!

    VálaszTörlés