Nagyon szeretjük a zöldségeket. Na jó, ez így nem teljesen igaz állítás. Inkább így helyes: szeretünk vacsora után rágcsálni, de észrevettük, hogy ennek nyomai bizony kezdenek meglátszani rajtunk. (Férjem szavaival élve: "Ne vedd zokon, meg nem bántásként mondom, de észrevettem, hogy kezdesz húsosodni...) Azért a helyzet még nem vészes és ha most lépünk, akkor megfogjuk pocakot (szintén jó uram elmés megszólalása volt, amikor megjegyezte: nem vagyunk medencében, miért van rajtad úszógumi???)
Úgyhogy döntöttem és drasztikusan beszüntettem a nassolást (kicsinyes bosszúm jeleként minden gumimacit elrejtettem, mondhatni férjem ereiben gumimaci csordogál, elképesztő mennyiségben képes elpusztítani belőlük). Most már harmadik napja, hogy esténként salátát eszünk. Ami egyébként nem is olyan rossz.
A világon a legegyszerűbb dolog salátát készíteni. Fogod a zöldségeket, megmosod, felaprítod, belevágod a tálba és olívaolajjal leöntöd. Tulajdonképpen bármilyen zöldség belemehet, a határt csak az emberi képzelőerő és a zöldségek véges száma alkotja.
Íme a mi receptünk, minden nap kicsit más, így megunni sem lehet (és ezzel most nem magamat akarom győzködni...:P)
Hozzávalók:
Salátalevél
Lila hagyma
Répa
Karalábé
Olívabogyó
Kaliforniai paprika
Paradicsom
Újhagyma
Fokhagyma
Reszelt sajt
Reszelt sajt
A minap a boltban a halas pultnál járva lazac akcióba ütköztem. Mivel élek-halok a halért - férjem kevésbé, sőt...- beszereztünk két darabot nekem. Gyönyörű, rózsaszínű lazackáimat itthon felkockáztam, sóba és fehér borsba forgattam, majd egy tálba helyeztem úgy, hogy az aljára és a tetejére is tettem egy picit vajat. Majd - és most jön a nagy meglepetés - 5 percre, közepes fokozaton (max 700 Watt) a mikróba tettem. Amikor az idő letelt és kivettem a halacskáimat, valami fenséges ételt kaptam. Puha, omlós lazacdarabok lettek. A salátával együtt mennyei íze volt.
Budapesten a központi vásárcsarnokba lehet kifogni jó halakciókat. Le kell menni az alaksorba, a csemegepultok után következnek a finom halak.
Javasolni tudom még egy pohár vörös bor elfogyasztását is a saláta mellé. A déli országok lakói szerint, állítólag a hosszú élet titka a napi egy deci vörösbor, hal és saláta.
E bejegyzést szeretettel ajánlom volt kolléganőmnek, a sajttorták koronázatlan királynőjének! :)
1 kg Haribot azért elpusztította a férjecskéd?
VálaszTörlés