Ha csak rágondolok, összecsorog a nyál a számban. Ez is egy olyan recept, ami könnyen, gyorsan elkészíthető és roppant finom. Nyam-nyam.
Szokásos csirkemell husi, megmossuk, feldaraboljuk és mehet az olajra fehéredni. Amikor már az összes - szigorúan az összes - husika szép fehér, akkor nyakon öntjük főzőtejszínnel és ananásszal. Hagyjuk puhulni.
Ennyi.
Ugye, hogy nem bonyolult? Tálalni rizzsel is lehet. Jut is eszembe, hétvégén készítek rizottot.
Ennek a receptnek a pulykás változata kissé bonyolultabb. Hogy hogyan került pulyka csirke helyett haza? A csirkemell és a pulykamell is egyforma dobozban van, ugyanaz a szárnyas madár díszeleg rajta. Én meg nem figyeltem vásárlás közben és csak itthon vettem észre, hogy hänchen helyett putnam van a dobozra írva... A pulyka kicsit más bánásmódot igényel - ez minden pulykás étel esetében igaz. Elkészítés előtt egy éjszakára - de legalább 4-5 órára - fokhagymás tejbe kell áztatni, hogy ne száradjon a hús sütés közben. Aztán szintén fehérre sütjük. De ekkor nem tesszük hozzá a tejszínt és az ananászt, hanem tepsibe tesszük, ráöntjük a főzőtejszínt, az ananászt, a tetejére pedig sajtot szórunk, majd mehet az előmelegített sütőbe. Letakarva 20 percet sütjük, majd az alufóliát leszedjük és további 5-6 percig sütjük. Az egész hadműveletet 200 fokon ejtjük meg.
Tálalni szintén rizzsel érdemes. És így is nagyon finom tud lenni!
Hozzávalók:
400 g csirkemell/pulykamell
1 konzerv ananász
200 ml főzőtejszín
fűszerek ízlés szerint
olaj a sütéshez
Kezdő szakács számára bonyolultsági fok: 5/1.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése