Csintalan palacsinta

 A minap nagyon rám tört a palacsinta iránti éhség. Felcsaptam az internetet valami egyszerűbb recept után kutakodva. Találtam is, először fél adagot készítettem, féltem, hogy ha többet akarok, akkor a nyakamon marad. Hát nem így lett, még kevésnek is bizonyult. Bár nem olyan finom, mint Apukámé, annak sosem fogok a közelébe sem érni, de azért finom lett.
Íme a hozzávalók:

20  dkg liszt
300 ml tej
2 dl szóda/bubis ásványvíz
2 egész tojás

50 ml olaj

Ezeket egy nagy tálban kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd egy kicsit állni hagyjuk úgy egy órára. Mielőtt nagyon-nagyon kevés olajon sütni kezdjük, alaposan keverjük fel.

Mindenhogyan tárolva finom! :)
Persze ennél csak szebbeket lehet sütni, gyakorlat teszi a mestert. Olyan az ábrázata, mint a Futurámában Hermes Conradnak...
Na jó, inkább mint egy amőbának.

Kezdő szakács számára bonyolultsági fok: 5/0. Ehhez igazán nem kell semmilyen extra készség. ;)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése