Eljött az ideje, hogy bemutatassam az abszolút kedvencem. Pár éve Édesapám részt vett a Paprika TV szakács kereső műsorába. Beválogatták a legjobb tizenkettőbe is, ahol ezzel a recepttel debütált. Végül egy francia fickó nyert, de Apukámnak így is nagy élmény volt.
A mustáros-mézes csirkemell titka, hogy már előző nap bepácoljuk. A pác a következőkből tevődik össze: mustár, méz, fehér és feketebors, só. Ezt az elegyet ízlés szerint vegyítjük, így nem nagyon tudok mennyiséget írni, mindenkinek ki kell tapasztalni. A csirkemell lehet szelet vagy kockára felvágott. Én inkább utóbbit szoktam. Egy nap elteltével kiveszem a hűtőből, egy vagy két hagymát megpuclok, felvágok és olajon megpíritom. Amikor már "üveges", akkor hozzáöntöm a pácolmányom, alapos kevergetés mellett puhára főzöm.
Ez volt az első recept, amit a Férjemnek elkészítettem. :)
Hozzávalók:
500 g csirkemell
mustár
méz
fehér- és feketebors
hagyma
Kezdő szakács számára bonyolultsági fok: 5/2.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése