Spenótos tésztacsoda lazaccal

 Az étel elkészítése ebben a sorrendben történik: tészta, spenót és végül a lazac.
Először bő, forrásban lévő vízbe tegyünk negyed csomag tésztát, sóval és egy csepp olajjal keverjük el. A tészta ellesz magában, amíg megpuhul, nincs vele gondunk.
A spenót elkészítéséhez készítsünk rántást. 50 g-nyi vajat olvasszunk meg és nagyjából két kanál finomliszttel keverjük el, lehetőleg csomómentesre. Én úgy vettem észre, hogy kevés liszttel lehet igazán selymes rántást készíteni. Majd tegyünk bele egy gerezd feldarabolt fokhagymát. Majd jöhet a kiolvasztott spenót, folyamatos kevergetés mellett. Amikor ezzel készen vagyunk, tegyünk bele egy egész tojást, amit szintén alaposan elkeverünk benne. Kész is. (Ugye, hogy nem is olyan bonyolult?)

Aztán vegyük elő a lazacot. Mossuk meg, majd vágjuk fel kockákra. Forgassuk meg sóban, borsban – ízlés szerint lehet adagolni a fűszereket – majd egy tálka aljára tegyünk vajat, erre kerül a lazac és a halacskánk tetejére is tegyünk vajat. Aztán tegyük be a mikróba úgy 8 percre, közepes hőfokon.4


Eközben a tésztát és a spenótot keverjük össze.
Amint kész a lazac, spenótos tésztával és a tetején reszelt sajttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése