Először bő, forrásban lévő vízbe tegyünk negyed csomag
tésztát, sóval és egy csepp olajjal keverjük el. A tészta ellesz magában, amíg
megpuhul, nincs vele gondunk.
A spenót elkészítéséhez készítsünk rántást. 50 g-nyi vajat
olvasszunk meg és nagyjából két kanál finomliszttel keverjük el, lehetőleg
csomómentesre. Én úgy vettem észre, hogy kevés liszttel lehet igazán selymes
rántást készíteni. Majd tegyünk bele egy gerezd feldarabolt fokhagymát. Majd
jöhet a kiolvasztott spenót, folyamatos kevergetés mellett. Amikor ezzel készen
vagyunk, tegyünk bele egy egész tojást, amit szintén alaposan elkeverünk benne.
Kész is. (Ugye, hogy nem is olyan bonyolult?)
Aztán vegyük elő a lazacot. Mossuk meg, majd vágjuk fel
kockákra. Forgassuk meg sóban, borsban – ízlés szerint lehet adagolni a
fűszereket – majd egy tálka aljára tegyünk vajat, erre kerül a lazac és a
halacskánk tetejére is tegyünk vajat. Aztán tegyük be a mikróba úgy 8 percre,
közepes hőfokon.4
Eközben a tésztát és a spenótot keverjük össze.
Amint kész a lazac, spenótos tésztával és a tetején reszelt
sajttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése