Először a tojásokat megfőzzük. Amíg elkészül, addig a répákat és a hagymát a kis lyukon lereszeljük. Ha a tojások is megfőttek, akkor a nagy lyukon lereszeljük. (A férjem kérésére meghagytam két tojást egészben, úgy tettem bele a levesbe.)
Majd következik a vajas-lisztes rántás, amit felöntünk egy liter vízzel. Vegetát szórunk bele, ami alapízt kölcsönöz a levesünknek. Ha ezzel elkészültünk, akkor beleszórjuk a lereszelt répákat, hagymát és a tojásokat.
Amíg a zöldségek összeforrnak, addig tejszínes habarást készítünk (250 ml tejszínbe 4 evőkanál lisztet teszünk és lassú tűzön megfőzzük.) Ha kész a tejszínes habarás és a levesünk is magából kikelve forrong, összekeverjük őket és egyet rottyanni hagyjuk. Majd beleszórunk snidlinget és fekete borst, ízlés szerinti adagolásban.
Majd sebtében tálaljuk és csak pislákolunk, milyen gyorsan elfogy... :)
Hozzávalók:
Vajas-lisztes rántás:
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
6 db tojás
3 db répa
1 db hagyma
Tejszínes-lisztes habarás:
250 ml tejszín
4 evőkanál liszt
Snidling
Feketebors
Kezdő szakács számára bonyolultsági fok: 5/1
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése