A pulykát alapvetően nem szeretem, ha nem készítem elő rendesen, akkor száraz marad, vagy éppen valamilyen mellékíze lesz. Ezért mindig gondos előkészületeket igényel elkészítése. Már pénteken citromlé, méz, fehérbor, olívaolaj, só, őrült fekete bors alkotta pácba tettem a pulykánkat. Egész éjjel a hűtőben értek össze az ízek. (Koloffolásról nem megfeledkezni!!!)
Szombaton olívaolajban kisütöttem, a barnarizst pedig a mikróban megpuhítottam. Friss tavaszi saláta is készült, ha már odakint esett, legalább a zöldségek emlékeztettek minket arra, itt a jó idő, jön a nyár.
A pulyka valami isteni lett. A méz és a fehérbor aromája kellemesen érvényesült benne. Kép nem készült, megint hamarabb faltunk, minthogy a gépért nyúltam volna...
Hozzávalók:
pulykahús
pác:
citromlé
méz
fehérbor
olívaolaj
só
őrölt bors
barnarizs
uborka
paradicsom
lilhagyma
ecet
Kezdő szakács számára bonyolultsági fok: 5/1
Mai zenei ajánlatom a norvég lány, Margaret Berger Eurovíziós dala, I Feed You My Love:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése