Zöldséggel töltött cukkini

 Múlt héten vendégem volt, a korábbi munkahelyemről látogatott meg egy kedves kollégám. Ételek terén biztosra mentem és már gyakran kipróbált, jól bevált fogásokat tálaltam - amikor épp nem valahol csatangoltunk a nagyvilágban. Most újra visszatértek a megszokott hétköznapok. Főzni még nem nagyon fogok, mivel elég sok kaja megmaradt a hétvégéről, tegnapról. 

  A zöldséges cukkinit még múlt hét elején készítettem el, Pünkösdhétfőn. Két közepes méretű cukkinit félbevágtam, majd kikapartam a belsejéből a magokat. Megszórtam sóval és félretettem állni. Közben árpagyöngyöt enyhén sós vízben puhára főztem.

 Egy serpenyőben a vékonyra szeletelt lilahgyamát megpároltam, majd hozzátettem fokhagymát, felvágott paprikát, paradicsomot és a kukoricát. Megszórtam egy kis bazsalikommal is és nagyjából egy dl vízzel felöntöttem. Majd amikor elforrt a víz, hozzátettem a leszűrt árpagyöngyöt.

 Egy tepsibe öntöttem olajat, majd belefektettem a cukkiniket, amiket megtöltöttem a zöldségekkel. Majd edami sajttal takartam be, végül pedig 1 dl fehérbort is öntöttem a tepsibe. Alufóliával lefedtem és előmelegített sütőbe tettem közepes hőmérsékleten. Nagyjából 40 percet sütöttem.

 Hihetetlenül finom lett!

Hozzávalók
2 db cukkini
1 csésze árpagyöngy
2 db lilahagyma
1 db fokhagyma
6-8 db paradicsom
1-2 db paprika
1 konzerv kukorica
bazsalikom
10 dkg edami sajt
1 dl fehérbor
olívaolaj

Kezdő szakács számára bonyolultsági fok: 5/1

Mai euróvíziós ajánlatom Anouk Hollandiából, Madarak! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése