Török spagetti "Csacsa" módra

 Tegnap kisütött a Nap és hosszú idő óta először lehetőségünk nyílt biciklizni. Az este pedig az Eurovízió bűvöletében telt. (Szép volt, ByeAlex! :)  Így végül a török spagetti bemutatása elmaradt, amit most pótolni fogok.

 Íme a recept: végy egy szép lila hagymát. Kockázd fel, majd tedd egy serpenyő forró olajba. Majd jöhet a gomba, amit pirospaprikával, sóval és borssal fűszerezz. A gombát alaposan pörköld meg, majd jöhet a felaprított kaliforniai paprika és a feldarabolt paradicsom. Hagyni kell őket úgy fél órára, hogy összeszokjanak, mindezt kis lángon, időnként megkevergetve. Amikor már megpuhultak, akkor hozzáadunk kukoricát is.

 Köretnek (bio)spagetti tésztát főztem ki.

 Édes fehér bor tökéletes választás hozzá. (Nem éppen fogyókurás párosítás, de mint már írtam, nem célunk a végsőkig sanyargatni magunk ;) Nagyon ízletes étel, a zöldségek finoman megpuhultak, kicsit lecsós íze volt.

 A török spagetti eredetileg kukorica és gomba nélküli étel, helyette petrezselyeemet és citromlét tesznek. Mi egy kicsit átalakítottuk, így született meg a török spagett "Csacsa' módra. (Apukám ragasztotta rám a Csacsa nevet még kamaszkorom legelején. Utáltam, mára már megbarátkoztam vele...:)

 Tegnap pedig részeges pulyka volt, ma pedig majorannás csikremell lesz, holnap pedig zöldségekkel töltött cukkini. Igyekszem a részeges pulyka receptjét is bemutatni még ma. Mert nagyon finom volt...

 Hozzávalók:
1 db lilahagyma
4-5 db paradicsom
2-3 kaliforniai paprika
egy konzerv gomba
egy konzerv kukorica
spagetti tészta
olíva olaj

Kezdő szakács számára bonyolultsági fok: 5/1

Zene meg az idei nyertes, Emmelie De Forest könnycseppjei:
(Egész helyes a furulyás fickó... természetesen csakis a férjem után... :P)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése